söndag 13 september 2009

Regattaslag på LTH

Regattaslag
Regattaslag på LTH
På Sjönsjön vi ska härja
Förstöra allt vi kommer åt
Å dörren ska vi bärja.
Båtarna körs ner på ramp
Sektionerna gör upp i kamp
Elektro, kemi, eko, ing och fysik,
data, V, A, maskin åså I-sektion.
Mel: Kamomilla stad

Nu är äntligen det stora regattaslaget avgjort. Vår väldigt fina Jul-ö-båt kapsejsade nästan ett par gånger (under publikens stora jubel) innan besättningen lyckades få ut den till Ön ön och där komma på båten. Båten omnämns för övrigt på Sydsvenskans hemsida. Jag tyckte det var en fin båt, men jag får väl anta att den "knappast [höjde] Lunds status som kulturstad". Men om kulturredaktionen för Sydsvenskan tvunget måste leta syndabockar för att Lund inte blev Kulturhuvudstad 2014 bakom den egna mossiga uppfattningen av vad som är "kultur" får de väl göra det. Jag är av uppfattningen att det brukar vara roligare när man inte anstränger sig så att man blir blå i ansiktet för att skapa "kultur".

Är lite spänd på resultaten. Vi bör ha fått rejält med poäng för draggningen, städningen och förhoppningsvis även vår presentation av båten (och mutningen kan ju ha bidragit lite med). Men det är väldigt svårt att avgöra hur poängen fördelades under själva slaget. Det var en syn, och väldigt rörigt. En av våra besättningsmän försvarade tappert den sista grankvisten som fanns kvar på ön med allt slajm och alla vattenbalonger vi hade, och använde framåt slutet slajmboxen för att hiva vatten över alla som vågade sig i närheten. Vår andra besättningsman gick lös på fysiksektionens flytande pub med ordentlig frenesi medan den tredje i besättningen brottades med någon av motståndarna om ett av lagens flaggor. Lätt kaos med andra ord.

Sammanfattningsvis kan jag säga att nollningen har varit roligare än vad jag hade väntat mig, och ett väldigt bra sätt att lära känna såväl kursare som andra- och tredjeårsstudenter, men att det känns rätt skönt att det är (mer eller mindre) över nu, så att man hinner vara lite ledig efter studierna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar